OVER SMITS

VAN TOEN NAAR DE TOEKOMST
Ontstaan in 1948 als familiebedrijf, groeide SMITS uit tot internationale leider op het gebied van gesneden uien. En SMITS groeit nog steeds. Samen met onze telers en een klein – maar groots – team op kantoor en op de werkvloer in de snijfabriek.

De basis voor SMITS’ geschoonde en gesneden uien werd gelegd in 1975, op verzoek van een van onze trouwe klanten. Onze voorwaarde: we bieden een zuiver product, zonder kunstmatige toevoegingen. Die belofte staat nog steeds – en SMITS’ Hollandse uien zijn nog net zo smaakvol als vijftig jaar geleden. Mét een houdbaarheidsgarantie van minstens elf dagen.

Met ons huidige team draaien we dagelijks grote producties die we snel leveren. Onze medewerkers hebben nauw contact met elkaar en met onze klanten. Zo heeft iedereen een duidelijk beeld van wederzijdse verwachtingen, zowel intern als extern. En blijft SMITS’ persoonlijke benadering en advies op maat intact.

VISIE

Bij SMITS realiseren we ons dat we werken met een bijzondere groente. De ui is verweven in recepten van over de hele wereld. En de vraag ernaar is groot. Ons doel is om volledig aan te sluiten op de wens van onze klanten: een echt product dat veelzijdig inzetbaar is, en een verrijking op het bord. Onze gesneden uienringen en -blokjes voldoen feilloos aan die wens, dat weten we. SMITS is inmiddels een integraal onderdeel van de ready-made foodmarket. Dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Vanuit respect voor ons product, het milieu en onze medewerkers. Mens en machine zijn onlosmakelijk verbonden in ons productieproces. Zo ook uitstekende arbeidsomstandigheden, respect voor dier en milieu en doelgerichte fabricage. In het centrum van SMITS snijden de messen dan ook aan drie kanten: werkplezier, een 100% zero waste/circulair uitgangspunt en een pasklaar, veelzijdig keukeningrediënt. Deze kernthema’s vormen een koepel voor het bedrijf dat we nu zijn, en geven de richting aan van SMITS’ toekomst.

SMITS’ TEAM

SMITS begon in 1948 als familiebedrijf. Die traditie houden we in ere: ons team bestaat uit zo’n veertig man die elkaar goed kent – zowel op de werkvloer als daarbuiten. Met elkaar houden we niet alleen de kwaliteit van onze producten in stand. We werken écht samen; werkplezier staat voorop.

Door snelle, technologische veranderingen zijn regelmatige teambijeenkomsten de basis van betrokkenheid op de werkvloer. Wekelijks bespreken we vragen als ‘wat zijn onze pijlers’, ‘waar ligt de focus de komende maanden’ en meer – en vooral: waarom maken we deze nieuwe beslissingen? SMITS agile way of working laat ruimte voor vernieuwende oplossingen: “De ui is een tastbaar en kwetsbaar product. SMITS zorgt dat de gesneden uien aan de hoogst haalbare kwaliteitseisen voldoen. Dat vraagt om constante bijstelling en een kortetermijnperspectief”, aldus SMITS’ directeur Johan Otto. De beste manier om zo te werk te gaan, is met een klein team dat elkaar verstaat. “We trekken sprints van maximaal drie maanden. Zo behouden we momentum en flexibiliteit, en kunnen we onze doelen bereiken, terwijl we ze onderweg bijstellen waar nodig.”

Zo is voor productiechef Wahid geen dag hetzelfde. Zijn carrière begon 22 jaar geleden als productiemedewerker. “In de loop van de tijd hielp ik de productiechef steeds meer met machinebediening en personeel aansturen. Nu heb ik zijn taak overgenomen en leid ik ons team op de vloer. De sfeer is goed, iedereen heeft zijn eigen taken op basis van hun sterke punten. Personeel krijgt de kans om zich in verschillende dingen te verdiepen. Ik werk hier niet voor niets al twintig jaar. Met elkaar zien we een mooi toekomstbeeld waarin je steeds meer kunt leren”, aldus Wahid.

DE BEELDEN VAN TOEN

KWALITEIT

Verrijking

SMITS uien zijn praktisch en professioneel inzetbaar. Ons snijwerk verlicht de werkdruk in de keuken en geeft verfijning aan de smaak van elk recept – in grote en kleine getalen.
Fusce var celius, sapien id mattis mattis, dui lacus.

Productie

Mens en machine zijn onlosmakelijk verbonden in SMITS’ productieproces. Zo ook uitstekende arbeidsomstandigheden, respect voor dier en milieu en doelgerichte fabricage.
Fusce var celius, sapien id mattis mattis, dui lacus.

Grondstof

Uien groeien het mooist met de juiste zorg; wij voor onze telers, zij voor hun land. Een mooi eindproduct oogsten we samen met onze telers; door wederzijds vertrouwen en solidariteit.
Fusce var celius, sapien id mattis mattis, dui lacus.

ZERO WASTE

Door continu te innoveren, ambitieuze medewerkers, personeelstrainingen en communicatie op de werkvloer, blijven we verbonden met de tijdsgeest. Zelfontwikkeling staat centraal: we werken samen met Werkgeverservicepunt en een groot deel van ons team bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door te kijken naar wat onze werknemers nodig hebben, bieden we Onder werktijd kunnen zij, indien gewenst loopbaanbegeleiding op maat. Zo betrekken we ons team bij SMITS als bedrijf. En vergroten we het werkplezier binnen ons diverse team. “We vinden het belangrijk dat het welzijn slaagt. Dat onze mensen het leuk vinden om hier te werken. Dat begint bij aandacht en waardering”, geeft Johan aan.
BEKIJK ONZE PRODUCTEN

LAAT ONS UW UIEN SNIJDEN

info@smitsuien.nl+31 (0)70 3271061
Elbe 33-37
2491 BT Den Haag
© 2024 Smits Uien | Privacy policy
crossmenu