PURE SNIJKUNST

UIENBLOKJES EN UIENRINGEN
Kwaliteit en innovatie zijn twee van onze belangrijkste begrippen. We blijven voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkeling op het gebied van digitalisering, zowel op kantoor als in de fabriek.
LEES MEER

IFS Higher Level

Bij SMITS maken we mooie en veilige producten waar onze klanten dagelijks mee werken. Daarom maken we gebruik van externe partijen die strenge en onverwachte kwaliteitscontroles doen volgens de International Food Standard (IFS). Deze standaard stelt de hoogste eisen aan hygiëne, voedselveiligheid en kwaliteit.

SMITS wordt jaarlijks bekroond met het IFS Higher Level-certificaat: het bewijs dat SMITS aan de IFS-norm voldoet. Dit betekent dat onze klanten kunnen vertrouwen op een voedselveilig product van hoge kwaliteit.

De IFS-norm betreft allerlei elementen waaraan SMITS moet voldoen en waarop we worden getoetst. Ook met betrekking tot hoe het bedrijf wordt aangestuurd, welke controles er worden uitgevoerd bij leveranciers, welke schoonmaakmiddelen er gebruikt worden en hoe SMITS weet welke uien van welke teler zijn – en in welk zakje deze terechtkomen. Kortom: een onophoudelijk, doelmatig proces van heldere communicatie, gevarenanalyse, interne controle, risicoinschatting en het verzamelen van data.

“We documenteren alles”, vertelt plant- en kwaliteitsmanager Lonneke Bomers. “Iedere vracht wordt gecontroleerd en daar wordt een rapport van gemaakt. Hierdoor krijgen we per teler de beschikking over enorme datahoeveelheden, en daarmee inzicht in de prestatie van zijn producten.” Met SMITS’ groei zijn we steeds meer aan het digitaliseren. Met zo’n hoeveelheid aan gegevens hebben we daar elke dag profijt van.”

HYGIËNE

Kwaliteit en hygiëne horen bij elkaar. Binnen ons hele bedrijf heeft deze combinatie, ook wel food safety culture genoemd, topprioriteit. Ons managementteam zorgt dat de food safety culture van SMITS aan de IFS-normen voldoet. Daarom houden we ons team continu op de hoogte van nieuwe wet- en regelgeving rondom voedselveiligheid. Met elkaar zorgen we dat iedereen over voldoende kennis beschikt. Zo blijven wij scherp, en onze productkwaliteit op het hoogst haalbare niveau.
BEKIJK ONZE PRODUCTEN

Innovatie

Bij SMITS hebben we innovatie hoog in het vaandel. Door gebruik te maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen gaan we voedselverspilling tegen en dragen we bij aan een circulaire samenleving.

Onze machines zijn uniek en speciaal op onze wensen afgesteld. Van een machine die overtollig uiensap opvangt zodat het als uniek ingrediënt kan worden gebruikt, tot een manier om voedselafval te behandelen, waardoor dit kan worden omgezet naar voedselveilig dierenvoer.

Vanaf half maart maken we de zaaibedden gereed en planten we de uien. Rond mei worden de akkers groen en in juni vormen de bollen zich ondergronds. In deze periode is het de taak van de teler om de ui zo goed en groot mogelijk te laten groeien. In augustus is de ui volgroeid en begint het rooiproces. “Eerst drogen we ze in de zon, daarna in de schuur. Met de hand scheiden we de grote en kleine uien. De mooiste zijn voor SMITS, en worden bewaard door gecompenseerde koel- en bewaartechnieken”, zegt Jansen. SMITS’ telers maken allen gebruik van computergestuurde bewaar programma's, een weerstation dat de luchtkwaliteit meet, condensdrogers en mechanische koelcellen. “De ui blijft een natuurproduct, en we zijn qua oogst erg afhankelijk van het weer. Door deze technologische hulpmiddelen kunnen we de uien het hele jaar leveren, met volledig behoud van kwaliteit”, besluit Jansen.
WIJ HUILEN VOOR U
SMITS maakt de Hollandse gesneden en gepelde ui een internationale bestseller, met compassie voor mens, dier en milieu. En vanuit waardering voor elke culinaire inzet van de groente.
BEKIJK ONZE PRODUCTEN

LAAT ONS UW UIEN SNIJDEN

info@smitsuien.nl+31 (0)70 3271061
Elbe 33-37
2491 BT Den Haag
© 2024 Smits Uien | Privacy policy
crossmenu